Tortora Verdejo 

Mooie bleke gele kleur met groene reflecties. In de geur vinden we grapefruit en passievrucht. Het pallet van de wijn is fris met tonen van perzik en rijpe ananas. In de afdronk een klein bittertje wat kenmerkend is voor deze druif.De familie Vialade heeft van origine een Catalaanse achtergrond. Door de aankoop van wijngaarden in Spanje gaat de familie dus terug naar de roots.


Het wijndomein Les Domaines Auriol richt een groot deel van haar activiteiten op het selecteren, blenden en bottelen van AOC-, IGP- en Vin de Table wijnen met private labels. De modern, uitgeruste kelder van Les Domaines Auriol is ISO-gecertificeerd.
De wijnen van les Domaines Auriol zijn dan ook bij diverse concoursen onderscheiden met medailles en eervolle vermeldingen.
Het assortiment van les Domaines Auriol zijn opgebouwd uit diverse wijnseries. Kenmerkend voor de wijnen is het fruitige, toegankelijke  karakter. De uitmuntende prijs-kwaliteit van de wijnen bleef niet onopgemerkt. 
De Domaines zijn voor ons de verzamelgroep van La Chapelle de Montmija, Maison Vialade en La Baronne. Tevens regelen zij de distributie voor een aantal kwaliteitsgedreven, zelfstandige wijnhuizen.
standaard die meer en meer wordt doorgevoerd en nu praktisch het hele grondgebied van de domeinen omvat.

 

La Mancha

 

La Mancha is een enorme wijnstreek in centraal Spanje. Met circa 500.000 hectare is het de grootste wijngaard van het land met een warm en droog klimaat. Kenmerkend voor La Mancha is dat er vooral witte wijndruiven verbouwd worden. Vooral de witte wijndruif Airén is in de grootste getale aangeplant.

Wat opvalt in de wijngaarden van La Mancha is dat de wijnstokken ver uit elkaar geplant zijn en de stokken bovendien veel en grote bladeren hebben die tot ver onderaan de stokken groeien. Doordat de bladeren zo dicht op de grond zitten, beschermen ze niet alleen de druiven maar houden ze ook de grond rondom de plant koel.