Peregrino Crianza 2011

               

Bodegas Gordonzello - Castilla y Léon - Spanje

 

 

 

Deze wijn heeft 6 maanden eikenhout rijping gehad.

Diepe kersenrode kleur, in de neus aroma's van rijp rood fruit en eikenhout. Plezierige en goed gestructureerde wijn, fris en zachte tannine. Mooie afdronk met een klein pepertje.

Onze Spaanse wijnen komen uit de regio Castilla y Léon . Dit is de grootste regio van Spanje en is gelegen in het noordwesten van dit prachtige wijnland.

 

Gordonzello wijngaarden maken deel uit van een unieke omgeving langs de bedding van de rivier de Cea in Gordoncillo.

De lokale blauwe druif is de Prieto Picudo, een druif die alleen maar wordt verbouwd door een 5 tal Bodegas.

Ook de witte druif de Albarin behoort specifiek tot deze regio.

 

Het dorp Gordoncillo  ligt binnen de geografische reikwijdte van de nieuw toegekende Denominación de Origen Tierra de León.

De unieke terroir en microklimaat omstandigheden zijn ideale voedingsbodem voor de ontwikkeling van een druif met een grote persoonlijkheid.

 

Castilla y Léon

 

Castilla y Léon ligt in het noordoosten van Spanje tussen Galicië en de bergachtige noordkust waar de wijnbouw vooral rond de stad Valladolid belangrijk is, rond de rivier de Douro. Het is een uitgestrekte regio en omvat ongeveer 1/5 van Spanje en wordt door Montes de Leon beschut tegen de uitwassen van het Atlanstische klimaat. Sommige van de betere wijngaarden halen hun voordeel uit een ligging op 800m hoogte waar de lange warme dagen in de rijpingsperiode samenvallen met koele nachten.

Er werd reeds in de 12e eeuw aan wijnbouw gekend. Vroeger werd vooral rode wijn geproduceerd, maar ook hier werden de wijngaarden vernietigd door Phylloxera in de 19e eeuw. Nadien werden vooral massawijnen gemaakt tot omstreeks 1970 toen in Ribera del Duero begonnen werd met de heraanplanting van de Ribera op hogergelegen percentelen. In Rueda werden met de Verdejo en later Sauvignon Blanc aromatische witte wijnen geproduceerd.

 

Naam
: Peregrino Crianza 2011
Regio
: DO Tierra de Léon
Druifsoort
: Prieto Picudo
Producent
: Gordonzello
Jaar
: 2011
Kleur
: Rood
Soort
: Zacht, kruidig en mild
Land
: Spanje
Alcoholpercentage
: 13,5 %