Nuñez de Prado

 

‘The Flower of the oil’ Olijfolie Extra Vierge'

 

De familie Nuñez de Prado maakt sinds 1795 al zeven generaties lang heerlijke olie op het eeuwenoude landgoed Baena in de Spaanse provincie Córdoba. De ‘Flower of the oil’ komt van handgeplukte olijven die worden geplet tussen granieten persen. De olijven worden niet geperst, maar de olie druipt uit de geplette vrucht. Het resultaat is de ‘Flor de Aceite’, de bloem van de olie. Het plukken van de vruchten met de hand voorkomt het vrijkomen van zuren. Op de olijfbomen worden ook geen pesticiden gebruikt.

 

De kleur van deze extra virgin licht troebele olie is prachtig goudgeel. De olie is ongefilterd en heeft een zuurtegraad die varieert van 0,09 tot 0,17 procent, een graadmeter voor een top olijfolie.

 

Tonen, naast de volle smaak van bloemen met een vleugje peper, heeft deze olie ook een zalige geur. De olie is romig en dus perfect in salades of over de pasta. 

Deze olijfolie mag het paradepaardje van je salade zijn. Gebruik hem in een Spaanse salade met serranoham en verse sperziebonen. Geserveerd op een wit bord, komt de kleur van deze olie prachtig tot z’n recht.

 

De oogst gaat in genummerde flessen.

 

Inhoud 500 ml

Nuneze De Pradon extra virgin

€ 10,95

  • 0,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen